За Закуска

Протеинови закуски – 5 лесни и ВКУСНИ идеи!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Дали закуската е най-важното хранене за деня? Кога е окей да я пропускаме? С какво може да ни помогне закуската? Това все са въпроси за които ще ви поговоря в днешния клип. Освен това ще ви покажа и 5 лесни рецепти за протеинови закуски. Като са подбрани и лесни и по-трудни. Самите рецепти са подходящи и не само за закуска и можете да ги включите когато и да е през деня. Количествата в рецептите са за мен и за моите цели, но лесно може да ги нагласите според вашите.


Може да споделите своите резултати, като се присъдедините към фейсбук групата ТУК

Закуска 1 – Котидж фиеста

Може би е най-лесната от всички. Ще ви трябват – котидж сирене (аз ползвам обезмаслено), плод по избор, фъстъчено масло (по желание), овкусители и нещо за подслаждане по желание (аз ползвам флав-дропс и малко агаве).

Разбърквам капките в котиджа, отгоре слагам маслото и малко агаве, режа си плод отстрани ииии воала. Готово за около минута-две. С това хапване оправданието – “Нямам време” и “Не мога да готвя” не важат.

Има 373 калории, 23 въглехидрати, 13 мазнини, 43 протеини

Закуска номер 2 – Скиртрон

Вдигаме левела, ще си направим фенси купичка. За целта ви трябва купичка… – 250 грама скир в нея + 50-60мл. прясно мляко. Разбърваме до получаване на кремче. Добавяме лимонова есенция и малко подсладител. Добавяме 20гр. овесени ядки (по желание), 5-6гр. чиа – за да стане като пудинг, плодове по избор нарязнани отгоре и малко ядков тахан/масло – отново 5-6гр. Аз украсих с разни цветни щуротии за снимката.

Оставете в хладилника за час, два, става доста яко!

Има 404 not found калории, 35 въглехидрати, 10 мазнини, 37 протеини

Закуска номер 3 – Омлетен зи дойч

Започваме 3-тата рецепта с нагорещен тиган и 4-5гр. мазнина намазана по него. Разбъркваме си 4 яйца и ги мятаме на тигана, да стават на омлет. Върху тях си наръсваме подправки по желание и слагаме 1 капак отгоре да се посготвят. Слагаме върху тях и 15-20гр. кашкавал. За капак на омлета слагаме 1 тортиля и я намазваме с малко зехтин.

Обръщаме омлета, за да се запече тортилята и си слагаме някакъв пълнеж по желание – аз сложих маслинова паста, лют пипер и кетчуп. Междувременно си бланшираме зеленчуци във вряща подсолена вода.

Сгъваме си омлета и поднасяме с домат и зеленчуци отстрани.

Има 720 калории, 40 въглехидрати, 37 мазнини, 40 протеини

Закуска номер 4 – Хълк баничка

Хълк я е ял точно преди битката за Ню-Йорк, не се ебавам!

Взимаме си една купа и в нея слаагаме – 25гр. овесени ядки, 20гр. конопено брашно, малко сол и 1/2 пакетче бакпулвер. Разбъкрваме сухите съставки. При тях си слагаме 60гр. кисело мляко, 1 яйце и 50гр. белтъци или още 1 яйце. Накрая слагаме 120гр. котидж сирене. Всичко това го изсипваме в купичка подходяща за микровълнова – която е намазана с малко масло. Готвим за 3-4 кръга по минута на максимална степен на микровълновата, разбърквайте между кръговете.

Аз го хапвам със сладко от ягоди, получава се доста вкусно!

Със сладкото има 476 калории, 50 въглехидрати, 12 мазнини, 33 протеини

Закуска номер 5 – Маскирания качамак

Слагаме си да заври вода, когато заври добавяме царевичния грис – 85гр. (водата варира, на пакета трябва да пише с колко вода се приготвя). Бъркаме активно докато полентата се сгъсти. След това добавяме 10гр. масло и 200грама котидж сирене вътре (или извара). Добавям и 50гр. нормално сирене. По желание посоляваме.

Поднасям с пипер и малко разтопено масло.

Има 650 калории, 70 въглехидрати, 22 мазнини, 40 протеини

Beard on!

Write A Comment