За обяд или вечеря

Лесно здравословно меню за начинаещи – Разнообразие без усилия

Pinterest LinkedIn Tumblr

Днес ще ви покажа няколко доста лесни и вкусни неща, които може да си приготвите, когато нямате време. Ключа се крие в предварителната подготовка на няколко заготовки, чрез които можем да си направим здравословни, вкуски и бързи хапвания. Аз ще ви предложа 3 неща, вие може да експериментирате и да си приготвите още различни хапвания с тях.

Надявам се да ви хареса!

Може да споделите своите резултати, като се присъдедините към фейсбук групата ТУК

Какво ще си приготвим

Зaготовки

  • варени картофи
  • бавно сготвено месо
  • гъбен сос

Заготовките ще ползваме за:

  • сандвичи
  • нещо като дюнери
  • картофи соте със свинско и гъбен сос

Приготвяне

Първото и най-лесно нещо е да си сварим 5-6 големи картофа, за това не трябват особени кулинарни умения и е супер лесно.

Второто нещо ще е месото. Като аз ще действам по най-мързеливия начин и просто ще го метна в уреда за бавно готвене с малко подправки за 5-6 часа. Ако нямате такъв уред, може просто да го опечете в тава покрита с фолио на ниска степен във фурната за около 3-4 часа, усилието и ефекта ще е кажи речи същия.

Може би най-трудоемкото нещо ще е гъбения сос, но пък си струва на 100%!

Наситнявате си 2 глави лук и ги слагате да се задушат с малко мазнина. През това време си режете 500гр. гъби на кубчета. Когато лукът омекне, мятате гъбите при него и задушавате под капак.

Гъбите ще пуснат доста вода, идеята е да я изпарим. Ще добавим към тях малко бяло вино за вкус, черен пипер и сол. Когато гъбите се сготвят, сгъстяваме соса с малко брашно разстворено в студена вода. По желание накрая добавяме 1-2 бучки масло, за да засилим вкуса.

Първото хапване което ще сглобим е картофки соте със свинско и гъбен сос, поднесено с малко туршия.

Разтапяме малко масло в тиган + малко растителна мазнина. Режем картофите на кубчета и ги мятаме вътре. Поръсваме с подправки по избор (чесън на прах, червен пипер, черен пипер, сол, копър). Когато започнат да покафеняват мятаме и месото да се стопли в тигана.

Поднасяме полято с гъбен сос и туршия.

Второто хапване за едни супер лесни сандвичи.

Ще ви трябват 2 филийки тостерен хляб. Върху тях слагаме гъбен сос, свинско и малко моцарела или кашкавал. Запичаме до златисто. Аз поднасям със салата от цвекло и ряла с моркови. Може да видиш как се приготвят тук – 3 ЛЕСНИ рецепти с които да си набавиш ВИТАМИНИ през зимата

За последното нещо ще ви трябва лаваш или питки за дюнер или тортили. Тук може да експериментирате най-много, но в основата при мен е месото и гъбения сос. Към тях добавям различни неща като – крема сирене, котидж сирене, рукола, айсберг, домат, краставица, лук, кетчуп. Общо взето може да експериментирате и да ги правите по различен начин, аз ви давам само идеята.

Надявам се да ви е харесало и да ви е било полезно!

Write A Comment