Рецепта

Чрез какво пестя време в кухнята?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Както бях обещал в един от клиповете, ето я и писмената версия с ревюто на различни електроуреди, които съм закупил през годините, чрез които успявам да пестя време и същевременно приготвям вкусна храна. За всеки ще посоча примерен рейндж от цени на които вървят в момента. Също така ще обясня как и за какво точно ги ползвам.

Във видеото, което е в края на статията освен за уредите, показвам и каква храна си взимам за офиса, което може да е от полза на някого.

Надявам се да ви хареса!

Яйцеварка

яйцеварка
Яйцеварка

Ползване

Зареждате си яйца, доливате вода според мерилката и броя яйца, натискате едно копче и чакате, след около 7-8 минути имате готови варени яйца.

Цена

Цената на този малък електроуред може да варира между 20 и 50лв, в зависимост от това за колко яйца искате да си вземете, моята е за 7 броя и струва около 20лв.

Машина за хляб

хлябопекарна-тефал-beardgainz
Машина за хляб

Ползване

Има книжка с рецепти, общо взето се зарежда за 2 минути, с вода, мая, брашно и сол, натиска се едно копче и след 3 часа имате хляб. Могат да се приготвят различни видове хляб, като всяка машина си има определени рецепти. Ако обичате хляб, силно препоръчвам!

Цена

Цената на този електроуред може да варира между 75 и 150лв за средните класове, в зависимост от това коя марка ще си закупите, и евтините и по-скъпите вършат една и съща работа. Аз лично изчаках моята да я пуснат на промоция и я закупих тогава.

Месомелачка

месомелачка-beardgainz
Месомелачка

Ползване

Дълго обмислях закупуването на този електроуред, но не съжалявам изобщо! Ако искате да си мелите месо вкъщи и да сте сигурно от какво е каймата ви, то е доста добра инвестиция. Още повече, че можете да си правите на кайма пилешко и пуешка (каквато нямаме в България) и съответно да си приготвите любими рецепти с по-ниско съдържание на мазнини.

Цена

Цената на този електроуред може да варира между 60 и 120лв за средните класове, в зависимост от това коя марка ще си закупите, гледайте частите да са метални и да мели поне по килограм месо в минута. Моята я взех за 69лв, като отново я закупих, когато беше намалена.

Еърфрайър

еърфрайър-beardgainz
Еърфрайър

Ползване

Доста полезен уред, лесно можете да си направите картофки на него с много малко или без никаква мазнина, също става за приготвяне и на други зеленчуци и на меса (но после е по-трудно да се почисти). Просто го загрявате, настройвате таймера, слагате нещата в кошничката и чакате. Може да се наложи да се разбъркат 2-3 пъти.

Цена

Ако трябва да бъда честен, не бих го купил, ако не беше български за 100лв. Нормалната им цена по принцип е над 200, да не кажа 250. Така че, ако си намерите български или по-евтин е добра инвестиция, но аз лично не бих дал 250-300лв за уред от този тип.

Slow-cooker (уред за бавно приготвяне на храна)

уред-за-бавно-гответе-slowcooker-beardgainz
Slowcooker

Ползване

Може би любимията ми електроуред, чрез който пестя най-много време, въпреки името му “slow”. Просто нахвърлям вътре някакво месо и зеленчуци, натискам 1 копче преди лягане или преди работа и като се събудя или прибера от работа имам готово ядене. Толкова е лесно. Единственият му минус е че съда доста тежък и се мие трудно, но ако имате миялна машина, това не е особен проблем. Ако има интерес, по-нататък ще кача някакви рецепти приготвени чрез него.

Цена

Цената отново зависи доста от това коя марка ще изберете. Аз лично си взех “CrockPot”, която е от по-поппулярните марки и ми излезе около 200лв. По-късно бях взел и на майка ми и баща ми такъв уред на някаква италианска марка. Единствената разлика е че моя има дигитален таймер, техния не, но пък разликата в цената беше 100лв надолу и върши абсолютно същата работа.

Миксер

миксер-тефал-beardgainz
Mиксер

Ползване

Главно за по-лесно разбъркване на разни теста, пудинги, кремове, яйца.

Цена

Цената отново зависи доста от това коя марка ще изберете. Варират между 25-100лв, аз съм заложил на среден клас за около 50-60лв и съм доста доволен.

Пасатор/Чопър

пасатор-чопър-тефал-beardgainz
Пасатор

Ползване

Пасиране на супи, пюрета, плодове. Рязане на зеленчуци, смилане на ядки, кафе и други неща.

Цена

Цената отново зависи доста от това коя марка ще изберете. Варират между 50-100лв, аз съм заложил на среден клас за около 70-80лв и съм доста доволен.

Видео

Надявам се да ви e било полезно.
Beard On!

Write A Comment