Зимнина

Лесен МАРМАЛАД от праскови без добавена ЗАХАР

Pinterest LinkedIn Tumblr

Днес ще си направим ниско-калоричен домашен мармалад от праскови. Без никаква добавена захар! Доста по-добра опция от традиционните сладка, които са 70-80% захар. Това ще постигнем с Gelfix на Dr. Оеtker, който ползвам от няколко години за различни сладка и съм супер доволен, как се получават с него.

Надявам се да ви хареса!

Може да споделите своите резултати, като се присъдедините към фейсбук групата ТУК

Продукти за около 7 бурканчета

  • 4кг праскови (става и с други плодове)
  • 3 Gelfix-a на Dr. Oetker (3:1 или 2:1)
  • 1 лимонтузу (опционално)
  • подлсадител без калории (ползвам сукралоза)

Приготвяне

Измивам добре прасковите от мъха и ги режа на кубчета. Дори не ги беля, защото спроед мен няма смисъл, но ако искате може да ги обелите. Наливам им малко вода и ги оставям да заврат на котлона

Когато омекнат прасковите и се сготвят, добавям 3-те Gelfix-a и лимонтузуто. Оставям да къкри на тих огън още 10-15 минути.

Пасирам всичко до желаната от мен гладкост. Аз обичам всичко да ми е с еднаква консистенция. След като пасирам подслаждам със сукралоза и разбърквам добре.

Прехвърлям в предварително измити и подсушени бурканчета, докато е горещо. Затварям плътно с капак и обръщам с главата надолу, за да вакумират.

Ако не ви вакумират добре, просто ги отворете, почистете капачката и затворете на ново, след което стерилизирайте във вряща вода за 10 минути. Обърнете ги пак с главата надолу и ще се получи

Обичам да го хапвам с филийки на фурна, палачинки, скир и разни други готини неща.

Хранителни стойности за 100гр.

  • Около 60-70 калории / 100г, основно въглехидрати

Write A Comment